Lesbisk par snød sig til ægteskab i Indonesien

To kvinder på motorcykel i Banda Aceh, hvilket nu vil blive forbudt med en ny lov, der påbyder kvinder at sidde sidelæns på motorcykler.

To kvinder på motorcykel i Banda Aceh. En ny lov vil påbyde kvinder at sidde sidelæns på motorcykler.

To kvinder er blevet afsløret i at have snydt sig til at blive gift i ø-provinsen Riau (syd for Singapore) i Indonesien. De to kvinder Angga Sucipto, 21, and Ninies Ramiliyutias, 40, blev gift i januar 2012. Angga udgav sig for at være en mand, og alt gik fint indtil naboer blev mistænkelige fordi Angga ikke blandede sig med de øvrige mænd i nabolaget.

I mandags stormede naboerne huset og afslørede Annga køn (historien melder ikke hvordan). Naboerne udvidede herefter selvtægten til også at smide Annga ud af huset, mens de lod Ninies tilbage, da hun ejer huset. Hun er dog efterfølgende forsvundet. De lokale myndigheder vil indberette, det ulovlige ægteskab til ministeriet for religiøse anliggende.

Lesbiske glemt i lokal shariah-lovgivning
Det er ikke første gang at kvinder er blevet afsløret i at have snydt sig til ægteskab. Et ung par Rohani (hun kaldte sig Ranto) 25 og Nuraini, 21, blev i 2001 afsløret for et lignende ægteskab i provinsen Aceh, der i 2005 opnåede selvstyre og ret til at indføre shariah-lovgivning. Den lokale regering havde vedtaget en islamiske lovgivning i 2009, som forbød lesbianisme (homoseksualitet er ikke specifikt forbudt i Indonesien), men da Guvernøren aldrig havde underskrevet loven, stod myndighederne uden legale sanktions muligheder. Lederen af det lokale kontor for offentlig orden (Satpol PP) (Satpol PP) udtalte ved den lejlighed til Jakarta Globe:

”Jeg har sagt til dem, at hvis vi havde Islamisk lov i Aceh, ville de blive halshugget, brændt og deres aske hældt i havet.”

Motorcykler forbudt for kvinder
Indonesien er verdens mest folkerige muslimske land, men med store forskelle på, hvordan islam bliver udøvet. I Aceh udøves den mest rigidt. Lokale myndigheder i Lhokseumawe har netop forbudt kvinder at sidde overskrævs på motorcykler. Myndighederne mener, at kvinder helt bør undgå at benytte motorcykler til transport og hvis de til trods for henstillingen alligevel lader sig transporterer på motorcykel ,skal det ske i ”damesadel” (siddende sidelæns). Bystyret vil begynde at håndhæve lovgivningen til maj, hvor kvindelige offentligt ansatte vil risikerer at blive fyret, hvis de sider overskrævs på en motorcykel.

Borgmesteren for Lhokseumawe har udtalt, at loven skal beskytte kvinder mod uforvarende at bryde shariahloven.

”Vi vil ære kvinder med dette forbud, da de er skrøbelige skabninger,” udtalte han til Jakarta Globe.

Shariah vold i stigning
En lokal NGO Commission for Missing Persons and Victims of Violence (Kontras) offentliggjorde i torsdags, at episoder med vold i forbindelse med håndhævelse af shariah-lovgivning steg til 50 tilfælde i 2012 fra 47 i 2011. Tilfældende er nogenlunde ligeligt fordelt mellem selvtægts episoder og episoder hvor Acehs berygtede shariah politi Wilayatul Hisbah udøver volden.

Et særligt problem er, at politiet ikke efterforsker overgrebene. Som et særligt grelt eksempel fremhæver Kontras et angreb på en muslimsks præsts hjem. Præsten var beskyldt for at udøve en afvigende lære og en pøbel angreb huset og dræbte præsten og en fra menigheden. En af angriberne blev også dræbt. Politiet udtalte efterfølgende, at den dræbte præsts menighed var under mistanke for at være skyld i episoden og ingen af angriberne blev afhørt eller retsforfulgt.

, ,

No comments yet.

Skriv et svar