China Daily gennemgår homosex i Kinas historie

Queer-History-Imperial-ChinaKina største engelsksprogede avis, den statsejede China Daily, gennemgår i en artikel den kinesiske sociolog Pan Guangdans (1899-1967) studie af homoseksualitet i kinesisk historie.

Pan Guangdans sporede omtale af homoseksualitet tilbage til det 16’ende århundrede før vores tidsregning. Her blev pæderasti forbudt for embedsmænd. Men det er ikke forbud eller fordømmelse, der kendetegner homoseksualitetens historie i Kina.

Gennem årtusinder har kinesiske kejsere haft mandlige elskere. Den første omtale Pan Guangdans fandt af kejserlig homoseksualitet er kejser Jinggong of Qi. 500 år før vores tidsregning ville han dræbe en embedsmand, der begærede ham seksuelt. Jinggong blev standset af sin statsminister filosoffen Yanzi, der gjorde kejseren opmærksom på ”at det er mod den rette vej at afvise begær og at had til kærlighed er ugunstigt”, hvorfor kejseren i stedet beordrede embedsmanden til ”at omfavne ham bagfra”.

Mange kejserlige homoseksuelle kærlighedshistorier er berømte i Kina. Mest berømt er Kejser Ai og hans elsker Dong Xian. Kejseren elskede Dong Xian så højt, at han en morgen, hvor Dong Xian lå på ærmerne af kejserens robe, valgte at skære ærmerne af, for ikke at vække den sovende elsker. En historie der har bidraget til det kinesiske sprog med udtrykket ”ærmeløs kærlighed” som en eufemisme for kærlighed mellem to mænd.

Læs hele artiklen fra China Today her.

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Amedar Consulting - 13. januar 2013

    Blog…

    Wonderful web site. Lots of useful info here. I am sending it to a few buddies ans also sharing in delicious. And of course, thank you for your effort!…

Skriv et svar