2012 et godt år for indonesiske aktier

the-indonesia-stock-exchangEfter en slutspurt på det indonesiske aktiemarked er flertallet af store selskaber steget mellem 20 og 40 procent i 2012.

En af motorene i stigningen var cement, byggebranchen og ejendomsmarkedet. Den store cement producent Semen Gresik steg således 38 procent. Årets højdespringer er dog den mindre keramiske virksomhed Arwana (ARNA ) som producerer fliser og kakler til byggeriet. Arwana steg 349 procent i 2012. Også banker og detail kæder er at finde blandt vindrene.

Analytiker begrunder de store stigninger med uhørt gode resultater i flere af selskaberne og gode udsigter til forsat vækst i 2013.

Tidligere vindere skuffer
Alt er dog ikke fryd og gammen på det indonesiske aktiemarked. Et par af tidligere års vindere har klaret dårligt i 2012.

Konglomeratet Astra International (ASII), der udgør syv procent af det indonesiske aktiemarked, sluttede året fladt.

”Når markedets største virksomhed slutter året fladt, kan det ikke undre at markedet samlet set kun steg 12 procent i 2012,” siger Edwin Sebayang, MNC Securities, til Jakarta Post.

Også cigaret fabrikanten Gudang Garam, der i flere år har været en vinder, måtte konstaterer at 2012 ikke var deres år og indkasserer et fald på ni procent.

Andre cigaretfabrikanter havde et godt år i 2012. Sampoerna (HMSP) steg således opsigtsvækkende 53 procent.

Ejendomme en vinder
På sektor plan klarede ejendomsmarkedet sig bedst. Den indonesiske børs ejendomsindeks steg hele 40 procent i 2012. En udvikling, der forventes forsat i 2013.

, ,

No comments yet.

Skriv et svar